Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2017

Όταν «πέφτουν» τα μηχανήματα παραγωγής

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις, Visits: 2432, Print this page: Print

Αποτροπή εκτεταμένου χρόνου διακοπής λειτουργίας λόγω βλάβης εξοπλισμού.

Ως εταιρεία που ειδικεύεται στο  αυτοματισμό, καλύπτουμε πολλά διαφορετικά αιτήματα από πελάτες που θέλουν μια γρήγορη προσφορά για την αναβάθμιση/αποκατάσταση ενός παλαιότερου εξοπλισμού.

Αυτά τα αιτήματα έρχονται συνήθως μετά από βλάβη ενός στοιχείου κάποιου μηχανήματος   και η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει ένα από τα τρία κακά σενάρια:

1) Η εταιρεία δεν έχει καμία τεκμηρίωση.

 2) Το τελευταίο άτομο που εργάζεται σε αυτό το μηχάνημα έχει συνταξιοδοτηθεί και κανείς δεν έχει εκπαιδευτεί.

3) Αντικατάσταση παλαιών εξαρτημάτων γίνεται όλο και πιο δύσκολη και δεν βρίσκονται ούτε στο eBay.

Ο  πελάτης συνήθως ενεργοποιείται  σε  καταστάσεις  που η εταιρεία να εκτίθεται σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας από ό, τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί.

Σας παρουσιάζουμε δύο διαφορετικές τεχνικές πρόληψης με την ελπίδα ότι θα δώσουμε κάποια εικόνα για τις εταιρείες που παλεύουν για τη διατήρηση του εξοπλισμού σε ισχύ!

Κατ 'αρχάς, πρέπει  να γνωρίζετε πώς και πότε ένα κομμάτι του εξοπλισμού είναι πιθανό να αποτύχει. Υπάρχουν σήμερα πολλές διαθέσιμες επιλογές λογισμικού που παρέχουν δεδομένα απόδοσης και προγραμματισμό συντήρησης, βοηθώντας τις εταιρείες να αποφύγουν απροσδόκητους χρόνους διακοπής.

Δεύτερον, θεωρήστε μια ανακατασκευή κάποιας  μηχανή ως τρόπο προετοιμασίας για την παραγωγή του αύριο, αντί να αντιδράσετε απλά σε ένα πρόβλημα με βιασύνη για να ενημερώσετε το μηχάνημα. Στατιστικά περίπου 27% των βλαβών απαιτούν πάνω από μια ώρα χρόνο αποκατάστασης και το 10% δεν επισκευάζονται χωρίς ανασκευή!

 

Οι λύσεις λογισμικού για την παρακολούθηση μηχανών έχουν διανύσει πολύ δρόμο τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν γνωρίζουμε  αν μπορεί να θεωρηθεί μια "ώριμη" αγορά, αλλά υπάρχουν αρκετοί πάροχοι που έχουν αποδείξει τις λύσεις τους. Υπάρχουν διαθέσιμες διάφορες επιλογές από ολοκληρωμένες πλατφόρμες λογισμικού, βολικές για τους χρήστες, που παρακολουθούν τα πάντα από CNC, ρομπότ, PLC  αλλά και απλές βάσεις που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο ανά συσκευή. Ανεξάρτητα από τις συγκεκριμένες ανάγκες σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλογές που μπορείτε να βρείτε με κάποια βασική αναζήτηση Google. Για να διευκολύνουν τα πράγματα, πολλοί από αυτούς τους παρόχους λογισμικού προσφέρουν τις λύσεις τους μέσω ενός μοντέλου λογισμικού-ως-υπηρεσίας (SaaS), το οποίο μειώνει τον κίνδυνο και το κόστος εκ των προτέρων.

Όλα αυτά για να πούμε ότι είναι σοφό να σκεφτείτε  σοβαρά να εγκαταστήσετε  ένα εργαλείο λογισμικού παρακολούθησης μηχανών όσο γίνεται έγκαιρα. Τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από αυτό αντιμετωπίζουν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο βλαβών και διακοπών στην παραγωγή . Εξετάστε ορισμένα από τα οφέλη:

  • τα προγραμματισμένα συμβάντα συντήρησης βασισμένα σε γνωστές φθορές, χρήσεις ή παρατηρούμενες συνθήκες.
  • Παρακολούθηση και / ή αναφορά από πίνακα οργάνων που είναι διαθέσιμα μέσω επιτραπέζιου υπολογιστή ή κινητών συσκευών.
  • Επικαιροποίηση και αναφορές παραγωγής για την παρακολούθηση των τάσεων.
  • Και η αυτοματοποιημένη ειδοποίηση παρέχει ειδοποιήσεις που θα στέλνουν μηνύματα κατάστασης προειδοποίησης στο εποπτικό προσωπικό για να διευκολύνουν την άμεση ανταπόκριση. 

 

 

Με τόσες πολλές διαθέσιμες λύσεις λογισμικού που παρέχονται ως ευέλικτες επιλογές όπως το SaaS, είναι η κατάλληλη στιγμή να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί μια στρατηγική που αναλαμβάνει την παρακολούθηση των  μηχανών.

Στη 2η τεχνική αναμόρφωσης ενός μηχανήματος μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε και να προσφέρουμε τις καλύτερες οικονομοτεχνικά λύσεις, που θα αντιμετωπίζουν και τις ανάγκες  του αύριο! 

 

 

 

 

Social Bookmarks